torsdag 10. mars 2011

"DET ER SKJØNT Å KJØRE BUSS"

I går skrev jeg at ungene og jeg skulle en tur til byen å kose oss med cafebesøk og litt shopping. Å ja, tilslutt ble det da litt av det også. Formålet med hele turen var at vi skulle hente bilen til min mor som har vært en tur på verkstedet. Den stod ferdig på Forus, ca 10 minutter fra Sandnes. Vi satte oss på toget til Sandnes og skulle ta bussen videre til Forus og Bavaria. Noe som skulle være en helt enkel sak, i mine øyne. Men det skulle det vise seg at det ble det ikke, kanskje fordi jeg aldri reiser med buss? Er bussturer bare for drevne bussreisende som vet akkurat hvor de skal hen? 
Etter å ha spørt 3 forskjellige bussjåfører hvilken buss vi skulle ta, og ingen snakket særlig godt norsk!! ja da ble jeg temmelig oppgitt. De visste ikke en gang hvor BMW og MINI forhandleren holdt til en gang (en kjører forbi det hver gang en er på motorveien). Agnes forstod heller ikke hva de svarte og i bunn og grunn var de helt likegyldige til om vi fant rett buss eller ikke. Fant endelig rett buss (selv) og var på vei ombord da bussjåføren på veldig dårlig norsk forteller at her kan en ikke betale med kort. Nei vel!! vi får ta en taxi da.


 Men dette skulle jo heller ikke være så enkelt... Igjen på veldig dårlig norsk blir vi fortalt at vi må ringe en bil etter barnepute, ellers så får vi ikke kjøre taxi. What?? og hvor skal jeg så finne nummeret til taxisentralen??? Etter mye om og men så kunne vi få nummeret hos taxisjåføren. Da var mammaen så "svett i pelsen" og med en hvilepuls på 200 at hun masjerte rett til minibanken og tok ut noen hundrelapper til bussen. Er det mulig? 

For å gjøre en laaang historie kort. Da vi stod og ventet på 3. buss var ungene utslitt og kalde og mammaen like så, ja da fant vi ut at vi heller skulle gå det siste stykket. 30 minutter til fots med minsten på skuldrene ankom vi endelig Bavaria. Da hadde vi brukt 3 timer - Jesus Christ sier jeg bare. Er det for mye forlangt at folk som jobber i offentlige tjenester iallefall kan snakke skikkelig norsk slik at det er mulig å få litt hjelp, eller er det bare meg?
Det skal gå lenge til mor og barn skal ta buss igjen!!  

Endelig på cafe med 3 varme kakaoer og varme horn, fikk vi da 15 minutter kos før de lukket hi hi. Stakkars mine to små som skulle være med mammaen og kose seg med tog, buss og bytur *smiler.*

Litt klarte vi alikevel å få med hjem i posene, men mor i huset fikk ikke brukt opp gavekortet til det var hun for sliten til. Bakken fra Riviera Maison var det eneste for denne gang. Resten får vi ta neste gang når vi ikke har dumme bussturer bak oss;-)
Resten av vinterferien blir det bare kos, pappaen har også fri. Den eldste har overnattingsbesøk og
minsten vil ut i snøen, for her snør det tittelibom.


ha en god torsdag!

2 kommentarer:

  1. Takk gud for bil å at me bur på bondelandet å stort sett klare okke uten BUSS.Gulljevt mæ PERABUSS:)Kos deg masse mæ siste rest av vinterferien. Mvh MLH

    SvarSlett
  2. Off då...hørtes ganske stresse ut!!! D e irriterende med folk som jobber i service yrker og ikke kan språket!
    Håper dere får en avslappende og fin rest av vinterferie uka!
    Klem!

    SvarSlett

Tusen takk for at du tar deg tid til å legge igjen ett spor:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...